Viisi

Viisi – Aliina Mäkitalo, Essi Marila, Saima Hyökki, Pauliina Kokkonen, Virpi Eroma

Onko nyt jo lokakuu?

14.10.2011, 0:15 | Blogit, Virpi | Kirjoittanut: Virpi

Hupsista, edellinen blogikirjoitus näyttää olevan viime maaliskuulta.
Ja vaikka mitä on ehtinyt tapahtua tässä välissä!

Huhtikuussa alkanut Viiden vietävänä –klubimme päättyi tällä erää viime viikolla. Kuluneen puolen vuoden aikana saimme kunnian esiintyä Mariskan, Maija Vilkkumaan, Mikael Konttisen, Hanna Pakarisen ja Tuure Kilpeläisen kanssa. Vielä kerran suurkiitos ja moninkertainen hurraahuuto näille upeille artisteille! Saimme viettää kanssanne hienoja iltoja!
Viime viikolla vähän spiikkasinkin statistiikkaa, mutta kerrottakoon vielä uudestaan: tätä klubisarjaa varten tehtiin 24 a cappellasovitusta vieraidemme materiaalista. Yhteensä harjoittelimme, opettelimme ulkoa ja esitimme 30 biisiä. Yllätysnumeroissa venytimme itsemme aivan ennennäkemättömiin suorituksiin viulisteina, sellisteinä, pianisteina, mandoliinisteina (ööö..), perkussionisteina, basisteina, hm…. mitähän vielä…. Ainiin, melodican- ja harmonikansoittajina. Jos ei muuta niin tuli ainakin todistettua, ettemme ota itseämme turhan vakavasti!

Puoleen vuoteen on mahtunut paljon hauskoja hetkiä klubimateriaalin kimpussa. Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että aika paljon on treenattu, niin yhdessä kuin erikseen. Jokainen on kehitellyt itselleen omia keinoja oppia kappaleet ulkoa tilanteissa, joissa seuraava klubi on viikon päästä ja sovitukset vasta tipahtavat sähköpostiin… Syysflunssienkin kanssa jouduimme vähän taistelemaan, kukin vuorollamme, mutta onneksi yhtäkään klubia ei jouduttu perumaan.

Vieraille saatoimme antaa ehkä vähän epärealistisen käsityksen bändimme treenitavoista; Aliina nimittäin hoiti mahtavat cateringit kaikkiin yhteistreeneihin. Oli itse tehtyä omenapiirakkaa, oli juustoja, oli viiniä. Tervetuloa vain seuraavaksi vieraaksemme mikäli päätämme jatkaa klubia ensi vuonna!

Vanhalla kuoroporukallamme oli aikoinaan vakioläppä tilanteissa, joissa meidät buukattiin johonkin esiintymään, ilmaiseksi tietenkin, ja sitten se perusteltiin sillä, että ”tästä voi poikia jotakin”. Tämä sanonta onkin jäänyt elämään ja käytämme sitä edelleen aina, kun  koemme olevamme väärässä paikassa väärään aikaan… Tällä kertaa voin kuitenkin vilpittömästi lausua, että klubista todella poiki jotakin, oikeastaan moniakin asioita.
Yksi niistä oli ehdottomasti se, kun yhteiskeikkamme jälkeen Maija pyysi meidät hänen bändinsä jäähyväiskeikoille Tavastialle. Lauloimme ”Mä haluun naimisiin” – a cappellaversion uskomattoman huutomyrskyn saattelemana, oikeasti! –  ja taustoja muutamissa muissa kappaleissa. Kyllä siinä oli pää vähän pyörällä! Vielä erityiskiitos Maijalle, hänen upealle bändilleen sekä tekniikan pojille.

Mutta nyt on klubit klubbailtu ja on aika siirtyä seuraavien projektien kimppuun. Itselläni on pikkuisen biisinkirjoitusta edessä, tosin en taida kertoa siitä vielä enempää tässä vaiheessa… Muutaman viikon päästä pääsemme juhlistamaan Grex Musicuksen 20-vuotista taivalta konsertin muodossa; Grex on siis kuoro, jossa neljä lauloi meistä aikoinaan lauloi. Juhlakonsertissa kuoro esittää sekä Saiman että minun kynästä tilattua materiaalia.

Meidän treeniksellä on muuten tosi kylmä! Keskiviikkona istuimme siellä ulkotakit päällä ja viltit jalkojen ympärillä. Pitää ehkä viedä sinne huomenna joku lohkolämmitin. Vai onko teillä jotain muita hyviä ideoita?

FB:a taidamme muuten päivittää aika paljon usemmin. Tervetuloa sinne jos et vielä ole.

Viiden uutiset

Video

Blogit

Vieraskirja

Toisaalla

Viimeksi kommentoitu